Naša Srpska Atina je pravi domaćinski grad. U njemu se svi osećaju kao kod kuće iako nisu meštani – bili to oni koji su u najlepši grad u Vojvodini došli radi studija, poslovnog angažmana ili možda ljubavi. A neretko se desi da se Novi Sad poseti isključivo zbog sjajnog noćnog provoda.  

Ono što je posebno interesantno jeste da su jedna od najposećenijih mesta (ugostiteljskih objekata, kafana, kafića, …) u Novom Sadu sa, slobodno se može reći, domišljatim imenima. Tako možete otići u Giardino (bašta na italijanskom) a sedeti na krovu zgrade, zaviriti u Biblioteku a prelistati kultne hitove narodne muzike, otići u Kaž’te a da ne izgovorite jednu reč nego samo đuskate.  

Predstavićemo vam neke od najinteresantnijih imena ugostiteljskih objekata u Novom Sadu. 

Giardino 

Interesantno je da se ova bašta nalazi u stvari na krovu zgrade, u samom centru grada. Preko leta može da se uživa u sjajnom pogledu na grad, preko zime ste ušuškani u modernom ambijentu, a noćni provod je zagarantovan. Omiljeno mesto mladima, jer se često organizuju studentske žurke, a vikendi su rezervisani za DJ-eve i najpopularniju komercijalnu muziku. 

Oblomov 

Naziv kafića inspirisan istoimenim delom ruskog pisca Ivana Gončareva. Oblomov je sjajno mesto ukoliko želite da „pobegnete od očiju javnosti“ , jer se nalazi između kuća u jednom uzanom prolazu. Omiljeno je mesto mnogim meštanima, jer nekako, mogu da budu „sami sa svojim mislima“.  

Biblioteka 

Karirani stolnjaci, zvuk harmonike, najlepše pesme prave stare narodne muzike u jednoj Biblioteci. Ovo je prva kafana u Novom Sadu koja je počela da piše stranice svoje knjige sa upravo kariranim stolnjacima, dobrom narodnom muzikom i sjajnom atmosferom, gde svako nakon dobre čaše vina ili domaće rakije priča svoju priču koja zauvek ostaje u ovoj Biblioteci.  

Ukoliko vas put nanese u Novi Sad… 

Odakle god da dolazite, pa makar u poslednjem trenutku odlučili da želite dobro da se provedete baš u Novom Sadu ali niste rezervisali smeštaj, možete to učiniti pozivanjem našeg broja i iznajmljivanjem apartmana. Pogledajte na kojim se sve lokacijama nalazimo, odaberite onu koja vam najviše odgovara i provedite sjajne trenutke u Srpskoj Atini.